Sonrise: 23 - 27 juli 2018
overlay afbeelding
donderdag 27 juli 2017 - 23:52

Vossenjacht en BBBQ-time!


Het is donderdag en dat is in Beverwijk synoniem voor een gezellige buurtbarbecue. De hele week liep er al een geheimzinnige man rond op het veld, met een gekke hoed op, die af en toe wat smoesde met nieuwsgierige mensen en ze dan een bonnetje gaf. Waar het over ging, bleef lange tijd onduidelijk, maar vanavond werd de sluier dan eindelijk opgelicht!

In de middag nam het team eerst de kinderen op sleeptouw de wijk in om de vossen te zoeken. Eén vos was op de ramen aan het verven, in plaats van lappen; een andere vos had zowaar een schat opgegraven. Elke vos had een woord voor de kinderen, waarmee ze uiteindelijk een zin moesten maken. Het bleek een grote zoektocht voor de kinderen, maar de oplossing bleek te zijn: "Jezus vindt jou lief, mooi gemaakt en kostbaar!" Na afloop volgde er een heuse prijsuitreiking voor het groepje wat de vossen en de bijbehorende zin als snelste had gevonden!

's Avonds was het dan eindelijk tijd voor datgene waar iedereen al de hele week naar uitkijkt: de buurtbarbecue. De man met de hoed had uiteindelijk geen bonnetje meer over en dus zaten er zo'n 140 man op het veld voor de kerk. Men kon elkaar amper zien door de rookwolken, maar het vlees smaakte weer uitstekend! Ook de halal-barbecue, geleend van een erg sociale buurtbewoonster, draaide overuren (lees voor het verhaal hierachter het stukje over maandag). Geheel volgens traditie ontbrak ook het dramastukje ‘The stage’ niet! Vaste Sonrise-volgers kennen het stuk bijna uit hun hoofd, van alle afgelopen Sonrise-edities en zelfs op een bruiloft werd het uitgevoerd!

Het sportteam is dit jaar echt onvermoeibaar, want zelfs met een volle buik hebben ze nog energie om gezellig ff te basketballen en de kinderen te vermaken. Superteam? Topteam! Morgen is al weer de laatste dag, maar de week is nu al legendarisch!

icoon voor fotopaginaBekijk foto's van het afgelopen jaar > icoon voor fotopaginaBekijk de Sonrise promo >

Locaties

Teamfoto frame

Nieuws